
Amber Revolution. Як світ закохався в оранжеве вино
Ми розібралися з червоним та білим вином, познайомилися з рожевим, на черзі оранжеве, яке ще називають бурштиновим. В англомовних джерелах на його позначення вживають терміни skin-contact або skin-fermented. Традиція виробництва оранжевих вин дуже давня: вона сягає витоками Грузії, де виноробством займаються вже понад вісім тисяч років. Однак відродження інтересу до цього стилю почалося порівняно нещодавно?— ?у 1960-х роках?—?завдяки виноробам із Фріулі та Словенії Йошку Ґравнеру, Станку Радікону, Паоло Водопівцю та іншим захопленим ентузіастам «натурального виноробства».
Термін «оранжеве вино» з’явився 2004 року. Нині цей стиль набуває дедалі більшого поширення, а найвідоміша книжка від експерта і популяризатора оранжевого вина Саймона Вулфа «Amber Revolution: Як світ закохався в оранжеве вино» нарешті доступна і для українського читача. У ній також уміщено інформацію про 180 виробників оранжевого вина із 20 країн усього світу. Крім того, це видання багато ілюстроване фотографіями з виноробень, запаморочливими пейзажами, а також портретами самих виноробів.
Ця книжка стане в пригоді всім винолюбам, сомельє, рітейлерам чи виробникам оранжевого вина.
Автор фотографій — Раян Опаз.
GTIN | 978-617-7544-49-3 |
Видавництво | Yakaboo Publishing |
Рік | 2020 |
Автор | Опаз Райан, Саймон Вулф |
Сторінок | 304 |
Формат | 205х240 мм |
Обкладинка | Тверда |
Тип паперу | Крейдовий |
Мова | Українська |
Ілюстрації | Кольорові |
Оригінальна назва | Amber Revolution: How the World Learned to Love Orange Wine |
Оформлення | Часткове лакування |
Перекладач | Л. Гладунова |