
Кулінарна мандрівка в Гетьманщину
₴ 570
Книги
Код товару: 243597
Кулінарна мандрівка в Гетьманщину
Кулінарна мандрівка в Гетьманщину
Можлива зміна ціни
₴ 570
Характеристики
Оплата та доставка
Спосіб доставки
Нова пошта
Безкоштовна від 3500 грн
Способи оплати
Онлайн оплата
Оплата при отриманні
Опис
Секрети й таємниці староукраїнської кухні середини XVII–XVIII століть з автентичними рецептами, адаптованими кухарем – технологом Василем Дручиком. Пишні учти, горілка, борщ, сало й галушки — ось приблизний перелік того, із чим сьогодні асоціюється українська кухня козацьких часів, оспівана в «Енеїді» Івана Котляревського. Однак чи все це справді відповідає історичній дійсності й чи можна поставити знак рівності поміж тогочасним стилем харчування й козацькими традиціями? Які страви були доступними більшості, а які — виключно еліті? Як змінювалися смаки й уявлення про здорову й нездорову їжу? Зрештою, що з гастрономічного арсеналу минулого безслідно загубилося, а що таки лишилося в нашій сучасній кухні? Ця книжка є не лише дослідженням з історії гастрономії Гетьманщини середини XVII–XVIII століть, а й спробою подивитися крізь неї на ширший контекст епохи: їжу як маркер соціального статусу, заможності, освіченості, культури, моди. Авторський текст доповнюють автентичні старовинні рецепти, адаптовані для приготування в сучасних умовах, а також словник староукраїнської гастрономічної термінології, мір ваги й об’єму.
Характеристики
GTIN | 978-617-569-571-5 |
Видавництво | Темпора |
Рік | 2021 |
Автор | Олексій Сокирко |
Сторінок | 272 |
Формат | 145х215 мм |
Обкладинка | Тверда |
Тип паперу | Офсетний |
Мова | Українська |
Ілюстрації | Кольорові, Черно-белые |
Жанр | Історія України, Кулінарні рецепти |
Вага, г | 450.0000 |
Оформлення | Пухка обкладинка |
Вік | 16+ |
Відгуки
Відгуків поки що немає, тому ви маєте можливість написати перший :)
Переглянуті